Уикенд: Крем супа от картофи и целина на Катето Евро

Супичката е любимо ястие на малки и големи в студените есенни дни. Тя затопля, вкусна е, изпълва дома с приятен аромат и обикновено е богата на витамини.

Затова е време да започнем все по-често да си я приготвяме вкъщи. Изборът на вкусове и продукти е огромен, а ползата от нея позната на всички. Супата възбужда апетита за следващите ястия и спомага за по-доброто усвояване на храната. По този начин влияе положително върху дейността на храносмилателния тракт.

Предлагаме ви да си сготвите по рецептата за крем супа от картофи и целина на Катето Евро:

Необходими продукти:

1 голяма глава целина

2 средно големи картофа

1 глава лук

30 г масло

2 скилидки чесън

50 мл бяло вино

1 л зеленчуков или телешки бульон

сол, бял пипер

Начин на приготвяне: 

Нарязваме на кубчета целината, лука и картофите, а чeсънът накълцваме. В тенджера разтопяваме маслото, в което за няколко минути запържваме лука, целината и чесъна. Изсипваме виното вътре и след още 2-3 минути добавяме нарязаните картофи и бульона. 

Супата става много вкусна с домашен телешки бульон от опашка, например. Варим 20 минути и след това с пасатора разбиваме сместа до гладка крем-супа. 

Овкусяваме със сол и смлян черен пипер или микс от черен, зелен, розов и бял пипер, Отделно приготвяме крутони от хляб, с които супата става божествена.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови