Жури определя най-добрите вина на Дионисиевите дни в Царево 

Петото издание на фестивал „Дионисиеви дни“ в морския град започва на 20 август

Царево отново става център на винения туризъм през август.

Петото издание на фестивала „Дионисиеви дни“ в морския град започва на 20 август и ще продължи три дни.

Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица „Хан Аспарух“.

И през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

Оценката ще се извърши по международната 100-точкова система на Робърт Паркър в сляпа дегустация, но пред очите на участниците и публиката.

Ще има две класации – за розе /тъй като е най-предпочитано и през този  сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/.

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Във фестивала ще има артистична програма, която да допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета. Ще има шоу с африкански охлюви и бодиарт.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

В него ще вземат участие компании - лидери в производство на български вина и спиртни напитки.

Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти, натурална козметика и хенд мейд.                   

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови