Кои са трите задължителни напитки през зимата 

През зимата една от най-често обсъжданите теми е как да се предпазим от всички настинки и грипове.

Хората се стараят да консумират колкото се може повече продукти, успяващи да укрепят имунната система. 

Ще ви споделим кои са онези 3 задължителни напитки, които да консумирате, ако искате да сте здрави през зимните месеци и винаги да сте в добра форма. 

Запомнете, че едно от най-важните неща е да се хидратирате пълноценно. По този начин помагате на тялото си много по-лесно да се справи с настинките и гриповете. 

Един от начините за хидратация е като приемате полезни течности. Чаят е много добра алтернатива. Желателно е да наблягате на консумацията на билкови чайове. Още по-добре би било, ако имате възможност да си набавяте билките сами. 

Кои са трите напитки, които редовно да консумираме през зимата? 

Чай с мед, канела и джинджифил

Редовното пиене на билков, зелен или черен чай, в който е добавен мед, канела и джинджифил, не само ще ви хидратира, но и ще подсили имунната ви система и ще ви помогне много по-лесно да се справите с всякакви неразположения. 

Може да пиете неограничено количество чайове. Колкото повече чаши консумирате на ден, толкова по-здрави ще се чувствате. През зимата кафето има повече ползи, отколкото предполагате 

Греяно вино

Греяното вино е следващата напитка, която да приемаме през студените дни. Разбира се, с количеството му съвсем не бива да се прекалява, защото все пак става въпрос за алкохолно питие. 

Съществуват десетки рецепти за приготвяне на греяно вино. Сами решавате коя от тях да следвате. Може да добавите към виното и всякакви ароматни съставки, ако искате да е още по-пивко. 

Мляко с мед, канела и куркума

Тази напитка е като еликсир за тялото ви. Приготвянето й наистина не отнема много време, а накрая ще усетите колко по-бодри, свежи и здрави ще се чувствате. Може да я консумирате преди сън или през деня, както предпочитате. 

Ако искате ефектът от нея да е още по-лековит, добавете щипка черен пипер или щипка джинджифил. 

Консумирайте често тези напитки, защото те са изключително полезни за вас, особено когато става въпрос за зимните месеци!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови