Добромир Ганев: Недвижимият имот е най-добрият актив за преминаване през една криза

В цените на жилищата вероятно ще има отстъпление от сегашните нива, но какви ще бъдат спадовете трудно може да се прогнозира,

тъй като това ще зависи от макроикономиката на Европа, на България, както и от района, в който се предлага даден имот. Това каза Добромир Ганев, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„След приключване на ситуацията трудно можем да предвидим каква ще е промяната на пазара, но недвижимият имот е най-добрият актив за преминаване през една криза“.

Добромир Ганев обясни, че заради изискването за ограничаване на личните контакти има ръст на желаещите онлайн консултации и онлайн огледи.

„Краткосрочно има ограничения, с които трябва да се съобразим, но работата не е спряла“, каза той.

По думите на председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ сключените предварителни договори за покупко-продажби с крайна дата в периода на извънредната ситуация би трябвало да се смятат за спешни и да могат да бъдат реализирани.

„Пазарът няма да спре. Вярваме, че кризата ще донесе много добри промени – като подобряване на качеството на услугата, която агенциите предлагат. Институциите освен това е много вероятно да подобрят електронните си услуги. Клиентите ще търсят все повече работата с личен брокер“.

***

Предложение от Дом Инфо ООД

Ако искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Гараж, партерно помещение с възможност за живеене

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Двустаен апартамент - спести 5%!

Тристаен апартамент - спести 5%!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

Студио на първа линия море - директно от строител

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!