Жилищните имоти в Бургас няма да поевтинеят

Новите купувачи са българи, които се завръщат от чужбина

Устойчивото развитие на имотния пазар в Бургас е на път да промени възходящата си линия предвид безпрецедентната криза в страната предизвикана от пандемията COVID-19, пише faktorbg.com. 

През миналата 2019 година пазарът се обуславяше от очакван минимален ръст на недвижимите имоти в края на годината и рекорден брой сделки. 

В Бургас бе дадено и началото на редица нови жилищни проекти, продиктувано от голямо търсене.

Макар и средната работна заплата в Бургас да е много по-малка от тази в останалите големи, а и не чак толкова големи градове в страната, постоянните доходи дават увереност на купувачите да участват на пазара. Пазарът на апартаменти продължава да бъде устойчив, а според някои това ще продължи, защото много българи се прибират в страната и влагат спестяванията си в жилища.

Тези участници на имотния пазар са в добра позиция защото лихвите по ипотечни кредити продължават да са на исторически най-ниските си нива с тази разлика, че банките вече искат по-голямо самоучастие от кредитополучателите. Банките стават и по-рестриктивни към кандидатите за ипотечен кредит от браншовете, които са засегнати най-много от кризата.

Според брокери на пазара в Бургас срив на имотния пазар няма да има. В момента работата на агенциите е затруднена поради ред причини, но това не е основание цената на имотите да пада. 

Неудобството идва от невъзможността да се правят много огледи, което забавя изповядването на всяка една сделка, но всички участници в този процес са наясно, че ситуацията го налага. 

Очакваният икономически спад в страната притеснява повече брокерите. „Не става въпрос точно за безработицата, защото от безработните никой никога не е очаквал да купуват точно апартаменти. Но много хора, които до скоро са имали нагласата да купят жилище, вече нямат същия ентусиазъм като преди. Сега те се замислят дали ще имат увеличение на заплатата, дали ще получат бонуси и т. н.”, коментира експертът Георги Павлов. 

***

Предложение от Дом Инфо ООД

Ако искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент в супер центъра на Бургас, по-ниска цена, директно от инвеститор

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Гараж, партерно помещение с възможност за живеене

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Двустаен апартамент - спести 5%!

Тристаен апартамент - спести 5%!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

Студио на първа линия море - директно от строител

За огледи тел. 0895 625 505

Предлагаме и виртуални огледи, Дом Инфо ООД

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!