Засилва се интересът към ваканционните имоти /видео/

Ако не се повтори отново някакво извънредно положение във връзка със здравни проблеми заради коронавируса, вероятно пазарът на недвижими имоти няма да е сред толкова засегнатите средносрочно,

прогнозира по време на онлайн форум председателят на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" /НСНИ/ Добромир Ганев. Краткосрочно - до края на година, ще има спад на обема на сделките и на цените, допълни той.

По думите му, вероятно някои проекти и имоти даже биха могли да увеличат стойността си, като сред факторите за това Ганев посочи по-малкото предлагане в даден район.

Не се очаква блестяща година за офисния пазар и нито за пазара за магазини, съгласи се Страхил Иванов от агенция за недвижими имоти с прогнозите на председателя на НСНИ, и допълни, че за ваканционните имоти и най-вече за морето се очаква развитие. Страхил Иванов съобщи още, че през последните 15-20 дни има ръст на броя на сделките, като хората купуват ваканционни имоти, къщи в района до 50 километра около София и големите градове.

Председателят на НСНИ съобщи, през през първото тримесечие на тази година има сериозни спадове в обема от сделки, вписани в Агенцията по вписванията - като за страната спадът е от 6 на сто, колкото е за София и Плевен, в Пловдив - 10 на сто, в Бургас - 5 на сто. Ръстове има за Варна - 6 на сто, Стара Загора - 11 на сто.

Спадове има по морето и в Банско, като има и изключения - например Поморие, където има ръст от 44 на сто, но базата в там е ниска. Негативна е тенденцията за Бяла, Каварна, Царево и Разлог. Предположенията на председателя на НСНИ, са че второто тримесечие ще бъде със значително по-високи спадове.

***

Агенция за недвижими имоти Дом инфо участва в Handmade market пред експозиционен център "Флора Бургас" в Бургас на 22, 23, 24 и 25 май със свой щанд. 

Разгледайте изгодни оферти на имоти в Бургас и по Черноморието. 

Щандът ви очаква с подаръци!

Може да зададете своите въпроси – всичко за пазара и сделките с недвижими имоти. Какви са цените, какви са етапите на сделката и документите, които се изискват за нея, какъв кредит и откъде да получим и т.н.

***

Предложение от Дом Инфо ООД - елате на виртуален оглед - видео и 360-градусови панорами!

Ако искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Гараж, партерно помещение с възможност за живеене

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Тристаен апартамент - директно от строител!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

Студио на първа линия море - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!