За 2021 г.: Продадени са 7300 апартамента в Слънчев бряг и Несебър

Сделките в морската община бележат ръст от 52,5% на годишна база

Тенденцията за силен ръст на сделките с имоти в големите градове у нас през миналата година се е запазила и през последното ѝ тримесечие, показват данни на Агенцията по вписванията.

2021 г. започна малко по-колебливо от гледна точка на вписани сделки в двата най-големи морски града у нас, но от третото тримесечие ръстовете се ускориха и те са завършили годината с общо 15 600 сделки във Варна и 8399 в Бургас. Спрямо 2020 г. това представлява ръст от съответно 17,9% и 24,4%.

Несебър, в чиято служба по вписванията се отразяват и сделките в Слънчев бряг, също отчита още едно силно тримесечие с 2465 сделки в края на 2021 г. За годината там са вписани почти 7300 сделки, което съставлява ръст от 52,5% на годишна база.

Силният ръст на сделките в Несебър се дължи на желанието на хора, разполагащи със спестени средства, да си осигурят втори имот в страната, за да се изнесат от големите градове. Това коментира пред Investor.bg Младен Митов, пазарен анализатор в агенцията за недвижими имоти „Явлена“.

„Пандемията се оказа доста благоприятна за т. нар. ваканционни имоти. Много такива непродадени жилища бяха закупени, и то предимно от българи“, отбеляза Митов.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!