Българите в чужбина инвестират в имоти у нас

Българите в чужбина обръщат пазара на недвижими имоти в Родината. Напоследък те масово купуват имущество в България за бъдещи нужди.

„Купуват си жилища у нас от доста дълги години. Пазарът в България се движи на талази. Независимо от скока на цените, парцелите в България не престават да бъдат едни от най-евтините в Европа. На българите това им е родината и това е естествен развой – да влагат в собствената си страна. Ясно е, че парите, които са изкарали навън, имат друга стойност у нас и за тях това е по-допустимо“, каза преди време заместник-председателят на Национално съдружие „Недвижими парцели“ Ирена Перфанова пред Bulgaria on Air.

Някои от сънародниците ни ги купуват с цел да живеят в тях като се завърнат обратно в Родината. Други купуват имоти за своите деца, а трети – с чисто инвестиционна цел.

Банките също вече отчитат тенденцията и предлагат специални кредитни продукти, за българи, живеещи в чужбина.

Още преди няколко години от Пощенска банка отчетоха ръст с 55% на запитванията от българи, живеещи и работещи зад граница, които искат да се сдобият с недвижимо имущество в България. Финансовата институция тогава разработи специален метод за извършването на дистанционни консултации, използвайки всички съвременни технологии за комуникация.

Някои банки предлагат специален ипотечен кредит и за лица – български и чуждестранни граждани, които нямат постоянен адрес в Родината.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Двустаен апартамент, жк Братя Миладинови

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо