Райна Минчева: Над 20% скок на цените на имотите за 1 година в Бургас

Над 20% увеличение на цените на недвижимите имоти се отчита от миналата година досега. В момента няма повишение и цените са стабилни, съобщи Райна Минчева, собственик на агенция за недвижими имоти в Бургас. 

„Купувачите трудно приемат новите цени на недвижимите имоти и сделките се случват малко по-трудно, докато се договорят условията и се постигне някакво договаряне за цената”, обясни Минчева. 

Търсенето на градските имоти е по-слабо, тъй като месец август е ваканционен. „Продължават огледите с клиенти, които са търсели имоти и преди”, уточни Минчева. Тя добави, че са много сделките с банкови кредити. „Банките предлагат много добри условия на кредитополучателите. Лихвите на жилищните ипотечни кредити са доста ниски”, добави Минчева. 

Тя обясни, че клиентите имат част от сумата за съответното жилище и със средствата от банка си решават жилищните проблеми. „Хората предпочитат вместо да плащат наем за квартира да купят свой собствен дом”, каза още тя. Има търсене на големи и луксозни имоти, но за съжаление пазарът предлага много ограничено количество на завишени цени.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови