Снежана Стойчева: Хората започнаха да търсят по-големи имоти

Пандемията от Ковид-19 ни затвори по домовете. Промениха ли потребителските нагласи на хората спрямо недвижимото имущество и стойността му на пазара?

Според мениджъра на Imoti.net Снежана Стойчева домът е станал по-ценен.

"Той стана убежище както за нас в тази ситуация - извънредната и днес, но става убежище и за парите. Той винаги е бил такъв. Българинът се чувства по-богат, когато има дом, когато има имот", каза Стойчева за "България сутрин".

По думите ѝ кризата е променила търсенето.

"Хората започнаха да търсят малко по-големи имоти, с възможност да има кабинет, с възможност да могат да учат децата, да могат да работят родителите вкъщи. Промени се търсенето не само на апартаменти, хората започнаха да се оглеждат за къщи близо до големите градове, като второ жилище по-скоро", отбеляза мениджърът на Imoti.net за Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че 2019 г. е била много силна за пазара на имоти, като се е очаквало 2020 г. да бъде по-спокойна, но тя е започнала с ръст на сделките и цените.

"Март месец пауза. Не бихме могли да кажем, че този спад, който чакат купувачите, се е случил. Има спад при цените, но той не е толкова значим - 5-10%, рядко 15% за имоти в някои райони. Причините това да не се случи са много - една от големите причини са лихвите, които дават банките при кредитиране", коментира Стойчева.

Според нея е започнал интерес към имотите в курорти в определена степен, но много повече към къщите и парцелите, които са в близост до големите градове.

***

Предложение от Дом Инфо ООД - елате на виртуален оглед - видео и 360-градусови панорами!

Ако искате да купите имот в Бургас, без да плащате комисионна, вижте офертите по-долу:

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

Гараж, партерно помещение с възможност за живеене

Двустаен апартамент, с огромна морска панорама, без комисион

Двустаен апартамент, с морска панорама, директно от строител

Тристаен апартамент - директно от строител!

Двустаен на първа линия море - директно от строител

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови