Хакатон за ученици ще се проведе на 9 март в Бургас

Хакатон за ученици „Coding Kids Burgas“ ще се проведе на 9 март от 09.00 до 18.00 часа в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“. Той е за всички деца на възраст от 8 до 14 години.

До момента над 800 бургаски деца са преминали обучение по Scratch програма Coding Kids на Община Бургас и Епам България. Техни обучители са ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране.

Този Хакатон ще даде възможност за децата, които са преминали обучение по Scratch, да покажат какви знания и умения са придобили.

Отбори от 3 до 4 деца, под менторството на ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ще покажат своите технологични умения на интуитивния език по програмиране Scratch.

В първото издание на хакатона ще бъдат включени първите 50 регистрирани участника, а темата ще бъде обявена в деня на състезанието.

Хакатонът се организира от Община Бургас, ЕПАМ България, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации и НПО „Силата на младите“. Партньор на събитието е VIVACOM, които предоставят допълнителна интернет свързаност за състезанието.

Регистрациите се извършват онлайн на: https://forms.gle/EoaE3PWUY9pgXTXYA 

За повече информация можете да пишете на следния имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на тел.: 0877 086 622.