Научете морски възли с ученици от Морското в експоцентър Флора /снимки, видео/

Бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" се презентира в самостоятелна шатра с два щанда на първото морско изложение "На борда", което се провежда от 12-ти до 14-ти юни в експозиционен център "Флора" в морския град.

Днес, 13-ти юни точно в 11.00 часа започна концертът "Морето съществува", а възпитаници на професионалната гимназия представят своето училище. 

Демонстрация на вързването на морски възли правят ученици, заедно с техния преподавател Крум Томов. Всеки, който желае, може да се научи в шатрата на училището, вдясно пред експоцентър Флора.

Ст. лейт. Крум Томов служи във Военноморска база Бургас и преподава технически специалности в Морската гимназия.

За учебната 2020/2021 година в Морското ще приемат ученици завършили VII клас и успешно представили се на двата изпита за външно оценяване в специалностите - "Корабни машини и механизми", "Корабоводене - морско" и "Митническа и данъчна администрация".

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г.

От 1 септември 2019 г. гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

Ръководството на Морското училище от своя страна сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции.

Текст, снимки и видео: meduzata.com