Пристанище Бургас и Фрапорт замислят общи проекти

Споразумение за сътрудничество ще бъде подписано между Пристанище Бургас ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД на 6 декември.  

Подписи под документа ще положат изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов и Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

Церемонията ще се състои в „Магазия 1” от 12:30 часа по време на празничния за Бургас 6-ти декември, в който честваме закрилника Свети Николай Чудотворец. 

С действията си ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския Черноморски регион. 

Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите; създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона; организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на Бургас и др.

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата ще си разменят макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас. 

„В 13:00 часа в акваторията на бургаското пристанище влекачни компании ще отправят морски Никулденски поздрав към жителите и гостите на Бургас.

Припомняме, че „Пристанище Бургас” ЕАД е член на доброволно обединение Алианс „Българско Черноморие“, създадено и учредено от представители на туристическия бранш, общините, хотелиери и ресторантьори, авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни, чиято цел е превръщането на Българското Черноморие в по-добър, по-устойчив и по-иновативен регион.