Ето какво се случи в ден втори от BURGAS HANDMADE MARKET /снимки/

BURGAS HANDMADE MARKET е проект, който събира под един покрив дизайнери, търговски представители, коафьори, стилисти, гримьори, артисти, за да ни вдъхновят и и дадат част от своята искра. 

Творци от цялата страна се събраха в две от залите на експоцентър Флора в Морската градина. Ивентът се провежда в рамките на три дни – 5, 6 и 7 юли.

В събота програмата бе наситена със събития. 

От 10.30 ч отвориха творческите работилнички, където деца се учиха да тикат на станчета, да рисуват, изработват бижута, декорират тениски и екокашпи от ПВЦ бутилки.

В същия час започна и лекция на тема „Астрология и цветовете“ на Антоанета Салфидж.

В 11 ч бе направена арт инсталацията „Простор на въображението“ от Надя Пейовска. В 17 ч бе открита стриймпънк избожба на Дончо Чапкънов.

Предстои Модно ревю и концерт, които ще стартират в 18.30 ч.

През целия ден авторите бяха на щандовете си и посрещаха феновете на handmade-а със своите нов творения.

Организаторите на фестивала вярват, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експирименти и провали. 

Купуваме много повече от някакъв обикновен предмет. Купуваме част от сърцето на твореца му, от душата му, миг от неговия живот. 

Изборът на време и място е неслучаен – лятото е сезонът, в който градът става мултинационален, а близостта с морския бряг гарантира висока посещаемост и интерес.  

HANDMADE MARKET ARTISTS OF BURGAS организира творчески базари за ръчно изкуство, градски събития за стил на живот и мода. 

Целта е да се срещнат ценилите на изкуството с творците, да се създадат преживявания и емоции, обмен на опит и нови контакти. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови