Маркет линкс: В парламента влизат 6 партии

След предсрочните парламентарни избори на 2 октомври в следващото Народно събрание ще влязат шест партии, показва новото национално проучване на "Маркет ЛИНКС",

финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията. То е проведено сред 1024 лица над 18 г. в страната, в периода 17 - 23 септември.

Проучването сред заявилите, че ще гласуват показва, че първи ще са ГЕРБ-СДС с 23.7%, докато "Продължаваме промяната" ще получат 16.9%. Трета политическа сила според "Маркет линкс" ще е ДПС с 12.3%.

БСП (9.9% ), "Възраждане" (8.7%) и "Демократична България" (7.8%) са останалите партии, които ще имат депутати.

Според изследването под 4-процентната бариера остават "Има такъв народ" на Слави Трифонов - с 3.9%, "Български възход" на Стефан Янев и "Изправи се БГ" на Мая Манолова с по 2.5%.

Половината от анкетираните са заявили, че със сигурност ще гласуват. Други 12% пък категорично няма да участват във вота. Цялото проучване ще бъде представено утре сутрин по Би Ти Ви.

Данните са от национално проучване на "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията. Проведено е сред 1024 лица над 18 г. в страната в периода 17-23 септември, по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови