Решено: Махат паметника на Альоша в Бургас

Отложено за след месец бе приемането на Правилник за реда за изграждане, поставяне, преместване и премахване на паметници, монументи, паметни плочи на територията на община Бургас.

Нормативният акт ще бъде гласуван на следващата сесия на Общинския съвет в Бургас, а първото решение след това ще бъде демонтирането на 

паметника на Альоша на площад „Тройката“, научи meduzata.com.

Бронзовата статуя на окупатора буни духовете отдавна. Паметникът има заклети привърженици, както и още повече на брой врагове.

На всичкото отгоре статуята е и опасна, защото на единия крак на воина се появиха пукнатини и специалисти ги кърпиха през миналата година дни наред.

***

С горната история информационен сайт meduzata.com честити 1 април на читателите си.

В нея, разбира се, има и нещо вярно, а това е, че наистина предстои гласуването на Правилник за реда за изграждане, поставяне, преместване и премахване на паметници, монументи, паметни плочи на територията на община Бургас.

Надяваме се да сме подобрили настоението ви и да сме ви дали идеи за шеги днес.

А това, че хората „кълват“ на едно и също нещо неограничен брой пъти се доказва от фейка на 1 април 2019 г., както и от 2018 г., които са почти същите като днешния.

ЧЕТЕТЕ ТУК И ТУК!

Ето как се предствавиха световните медии през годините:

През 1957 г. телевизионното предаване "Панорама" на британския канал BBC представило история за "безпрецедентна реколта от спагети" в Швейцария.

След излъчването на репортажа, стотици зрители се обърнали към канала с въпроса откъде могат да си вземат фиданки за спагети. Тази телевизионна шега е една от най-известните в историята.

През 1962 г. по шведската телевизия, която по това време имала само един черно-бял канал, съобщили за появата на нова технология, която прави изображението цветно.

За целта било необходимо зрителите да сложат на приемника си чорап и да го гледат под определен ъгъл. Хиляди зрители последвали съвета на водещия. 

Френският в. "Паризиен" съобщил на читателите през 1987 г. за решението на правителството - Айфеловата кула да бъде демонтирана. 

Според статията, плановете били прочутото съоръжение да бъде преместено в строящия се по това време близо до столицата Дисниленд, а на мястото на кулата щял да бъде създаден стадион с 35 хиляди места за Олимпийските игри през 1992 г. Новината предизвикала вълна от възмущение сред парижани.

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови