Мирчев: Служебно правителство може да върне страната в евразийската орбита

По-добре е да се опитаме да съставим правителство, вместо да отидем на избори, където "Възраждане" ще имат голям ръст, каза днес в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

Той прогнозира, че при нови избори "Възраждане", заедно с партията на Стефан Янев, ще имат 50-60 депутати, които могат да предизвикат опасни за страната събития. "Това ще е пълен кошмар", смята Мирчев.

Той посочи още, че при едно ново служебно правителство на някого може на някого да му хрумне България отново да купува газ от Русия газ, защото договорът с "Газпром" е до декември. "Може да им се стори приемливо да плащат в рубли и това ни притеснява, защото може да върне България в една евразийска орбита", каза Мирчев.

Според него благодарение на "Има такъв народ" старият модел тържествува. "Не успяхме да обясним след вторите избори, защо виждаме дългата ръка на ДПС в "Има такъв народ" и това беше наша грешка. Топлата връзка с ДПС е Орлин Алексиев", поясни Мирчев.

Според него с малки изключения специалните служби не работят. "На една от комисиите шеф на една от службите ни предупреди, че можем да бъдем съдени за държавна измяна, заради изнесените данни, получени на закрити заседания", каза депутатът. Той съобщи, че служителят на НСО, който хвърли българското знаме в канавка на Росенец работи, продължава да работи в НСО и охранява Министерския съвет.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови