Инфлуенсърите спечелиха изборите у нас и в Европа

"И в Европа, и в България видяхме, че инфлуенсърите спечелиха тези избори. Системните играчи, които заложиха на нормална предизборна кампания, загубиха своето лустро и избиратели. 

Заложилите на атрактивна и екстремална кампания привлякоха най-много гласоподаватели. Партия МЕЧ от нулата изкара 3%, което е доста сериозен резултат. Партия "Величие" - последователите ѝ имат по 200-300 хил. гледания в социалните мрежи. Това, което минава през социалните мрежи, е основната част на тяхната кампания".

Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че "Величие" не се позиционира по никакъв начин, а наративът се сменя въз основа на това какво искат да чуят хората.

Керемедчиев подчерта, че на България ѝ трябва стабилно правителство със стабилно мнозинство.

"Огънахме се на натиска на Сърбия за Сребреница. Много отслабващ е начинът, по който стоим в регионалната и европейската политика. Говори се за обща отбранителна политика на ЕС и промяна на гласуването в ЕС. Ако България проспи този процес на гласуване, може да бъдем заобиколени за Северна Македония. Ние показваме огъване под натиск", алармира той.

Керемедчиев е на мнение, че ако ГЕРБ преглътнат своето его и заложат на експертно правителство, може да получат по-голяма подкрепа, отколкото ако капсулират партийния избор.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови