Рибен фест в Бургас – с вино или с картофки

Рибен фестивал ще удължава туристическия сезон в Бургас.

Предложението за кулинарното събитие бе гласувано днес на заседание на Общинския съвет с 37 гласа „за“.

Преди да стигнат до консенсус обаче членовете на местния парламент се впуснаха в емоционални дебати.

Георги Дражев от ВФСБ предложи рибният фест да бъде съчетан с винен, тъй като регионът е винарски и „дори магазин Джъмбо е построен върху лозя“. Част от съветниците му опонираха, че в община Бургас няма винопроизводство, за разлика от Поморие, Карнобат и Средец.

Д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ пък предложи рибният фест да е съчетан с бирен или поне с пържени картофи, защото по-вървяло. 

Първото предложение бе оттеглено, а второто бе прието като майтап и изобщо не бе гласувано. Така фестивалът си остана само рибен.

Събитието ще се провежда през втората седмица на септември. Идеята е по този начин да се удължи туристическият сезон в Бургас.

За целта ръководството на Община Бургас трябва да определи местата, на които ще се разреши поставянето на павилиони за продажба на риба и рибни деликатеси.

 „Общинската администрация трябва да създаде цяла стратегия за развитие на туристическия продукт. Общината трябва да си даде ясна сметка кои видове туризъм ще развиваме, както и какви съпътстващи туристически продукти“, заяви председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет Живко Табаков

„Този фестивал го има в още 4 общини, идеята е да бъдем оригинални, а не да копираме. В този смисъл трябва да си дадем ясна сметка кога точно е най-удачно да бъде проведен този фестивал, какво ще е неговото финансиране и към каква таргет група ще е насочено“, допълни Табаков.

Текст и снимки Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови