В Приморско: Бой, лихварство и рекет

На 5 февруари около 14.30 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за възникнал инцидент между двама мъже от морския град - единият на 35 години, а вторият на 49 години.

Скандалът станал по повод отпуснат нерегламентиран кредит от 2 000 лв. от страна на по-възрастния мъж, на когото другият дължал неплатена месечна парична вноска от 240 лв., съобщиха от МВР. 

При физическата саморазправа 35-годишния мъж бил принуден да даде дебитната си карта с ПИН-кода към нея. 

Своевременно реагиралите на сигнала за инцидента полицейски служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на лихварската дейност, като извършили претърсване в управлявания от него л.а. «Ауди А 4», като намерили и иззели седем дебитни карти, тефтер и бележки от банкомати, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. 

Установени са множество свидетели, които заявявили, че 49-годишният мъж им предоставял парични суми срещу лихва, а в залог вземал дебитните им карти. Кредиторът е задържан за срок от 24 часа. 

За осъщественото изнудване на 35-годишния мъж от Приморско е образувано бързо полицейско производство, което е докладвано в Районна прокуратура – Царево. 

След събирането на достатъчно доказателства предстои отделяне на материали и изпращането им в Бургаска окръжна прокуратура по отношение извършваната лихварска дейност. 

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Приморско. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови