Остров Св. св. Кирик и Юлита става световен център на изкуствата

Създаването на световния център цели утвърждаване на страната ни като водещ фактор в междукултурния диалог с различни страни по света

Министърът на културата Боил Банов ще представи днес пред медии развитието на остров Св. св. Кирик и Юлита като световен център на изкуствата, съобщават от Министерството на културата.

Банов ще бъде домакин на среща с представители на Френската агенция за музеите, френското посолство у нас, Френския институт и Посолството на ОАЕ в България, която ще се състои днес в Созопол.

На срещата ще бъде обсъдена в детайли идеята за превръщането на острова в световен център на изкуствата - пространство за представяне на културното наследство, място за творчество и обмен на културни и творчески проекти. В програмата на делегациите е включено посещение на острова.

Създаването на световния център цели утвърждаване на страната ни като водещ фактор в междукултурния диалог с различни страни по света и включването в част от мрежата, свързваща Музея "Лувър" в Париж и музея "Лувър" в Абу Даби, уточняват от МК, цитирани от БТА.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови