Без шумов терор: Созопол няма да стане втори Слънчев бряг

Да се предотврати шумавия терор и да не се допусне Созопол да стане втори Слънчев бряг.

Това бе един от основните акценти от срещата на кмета на Созопол Тихомир Янакиев и служители на общинската администрация с хотелиери и търговци в залата на НЧ „Отец Паисий“, която бе проведена вчера.

ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Хората от бранша скочиха срещу шумовия терор, който предизвикваше миналата година популярна дискотека на къмпинг „Градина“. 

Надеждите, че там ще е тихо това лято, след като договорът им бе прекратен, се оказаха измамни, тъй като в момента на същото място се строи още по-голям нощен клуб. 

„Не позволявайте Созопол да стане Слънчев бряг. Прозорците ми вибрират, а те се оправдават, че били извън градска среда и можели да вдигат колкото си искат шум“, оплакаха се местните.

Бяха обсъдени въпроси, свързани с предстоящия летен сезон - повишаване нивото на обслужване на летовниците и запазване на здравето на всички в настоящата ковид обстановка, както и законови изисквания, касаещи спецификата на работата в различните търговски обекти.

Фокусът на туристическия сезон отново ще са българските туристи, заяви кметът Тихомир Янакиев. Той допълни, че трябва да бъде направено всичко възможно хората, които дойдоха миналата година да дойдат пак.

Вчера срещата бе проведена с хотелиери, собственици на места за настаняване и други търговски обекти /сергии, павилиони/, а днес ще е с 

ресторантьори, собственици на увеселителни заведения.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови