Ето как Созопол се готви за лятото /снимки, видео/

В Созопол вече кипи трескава подготовка за туристическия сезон, видя meduzata.com.

Плажът е обработен и се заравнява фино от модерна техника. Предстои да бъдат разположени спасителните постове, чадърите и шезлонгите.

В същото време се преасфалтират крайбрежните алеи в морската градина на Созопол. 

Подновява се и амфитеатърът. На 8 май, в събота, много созополчани се включиха в акцията по осъвременяването на култовото място, станало сцена на световно известни фестивали. 

Старите седалки са премахнати, основите са освежени и пребоядисани, отводнителната шахта е почистена. Предстоят ремонтните работи.

Вчера и днес текат срещи на туристическия бранш в Созопол с кмета на общината Тихомир Янакиев и служители на общинската администрация в НЧ "Отец Паисий".

Обсъждат се въпроси, свързани с предстоящия летен сезон - повишаване нивото на обслужване на летовниците и запазване на здравето на всички в настоящата ковид обстановка, както и законови изисквания, касаещи спецификата на работата в различните търговски обекти.

Фокусът на туристическия сезон отново ще са българските туристи, заяви кметът Тихомир Янакиев. Той допълни, че трябва да бъде направено всичко възможно хората, които дойдоха миналата година да дойдат пак.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови