БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Толстой още преди 100 години започва да завладява BG Черноморието

Изказването на руския кандидат-депутат Пьотр Толстой, че Русия ще купи България, провокира чувството за хумор на българина. И докато политиците ни се гънат и не заемат официална позиция, неформалният BG гений припомни, че фамилия Толстой е започнала инвазията още преди 100 години.

Първото село, превзето от имперската политика на Толстой, е Ясна Поляна, община Примоско, сочи историята. Дори името си дължи на него. Старото име на селото е било Алан кайряк, означаващо "място на припек". Сегашното се дължи на писателя Лев Толстой. 

В началото на 20-ти век група млади интелигенти от всички краища на България създават толстоистка колония в селото, поддържаща кореспонденция с Лев Николаевич Толстой. Комуната е била силно вписана в живота на селото през първите десетилетия на XX век. Когато през 1934 г, възниква въпросът за преименуване на селото с българско име, по предложение на местния учител Андрей Ненов то получава името на родното място на писателя – Ясна поляна. Както е известно, авторът на "Война и мир" е роден през 1828 г. в имението на майка си, наричащо се "Ясная поляна".

Вчера пък бургазлия от Меден рудник се опита да продаде чрез OLX България. 

Стойността, която решил, че струва страната ни, също не е случайна – иска символичната сума от 681 лв. – годината, в която създадена Първата българска държава. Сумата на квадратен метър пък излиза на 6,14 лв. – почти безплатно.

В характеристиките той е посочил, че се предлага с ток и вода, като държавата върви с народа – 6-7 милиона „балъци”. Купувачът ще получи и бонус – 240 депутати и един кабинет министри. А при интерес може да се договори и бартер с друга държава.

Ето и поводът за остроумията:

Пьотр Толстой, известен руски телевизионен водещ и бъдещ депутат от партията на Путин “Единна Русия“, изрази намерение Русия да купи цяла България. Той бе сред интервюираните от кореспондента на БНТ по повод проведените в неделя парламентарни избори в Русия, на които Толстой се кандидатира.

“Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединение на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия“, заяви кандидат-депутатът от “Единна Русия“.

На реплика на кореспондентката на БНТ: “Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България“, Пьотр Толстой отговаря: “Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

Пьотр Толстой е дългогодишен журналист и водещ в контролираната от Кремъл телевизия “Първи канал“. Наложена му е забрана да влиза в Украйна заради агресивната му позиция, изразявана в ефир, в подкрепа на анексирането на Крим.

Автор burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови