Плажът Листи е триумф на истинската природа

Противно на разпространеното мнение, в България все още има напълно девствени и недостъпни дори за най-алчните хотелиери плажове: без чадъри, без такси, без капанчета, без дискотеки, без хотели, че даже и без хора. 

Точно такава пясъчна ивица е Листи, пише dir.bg. 

До нея няма как да стигнете с автомобил, също както до плажа на Ропотамо, който ви представихме преди време. Трябва да станете истински турист – не в смисъл на почиващ човек, а на крачещ, да се вдигнете от Силистар и да повървите около километър и половина от плажа или малко над километър от къмпинга. Ако го сторите по-рано сутрин, преди да е станало горещо, ще вземете разстоянието по-бързо, иначе не ви мърда половин час. 

Заливът е малък и е изключително живописен. Естественият златен пясък се е посипал в подножието на недокосната от цивилизацията субтропична гора. 

Ще се почувствате, сякаш сте акостирали на самотен остров. Особено на фона на околните крайбрежни скали – високи, драматични, сякаш ваяни от неизвестен скулптор. 

Тъй като отдавна любими плажове за нудизъм, какъвто се практикуваше като за световно по времето на социализма – особено през 80-те години, са недостъпни – вече четохте нашия разказ за Аркутино и Алепу например, важно е да кажем, че тук нудистите имат пълна свобода. При това могат да се проснат и на пясъка, и на скалите наоколо, включително една малка канара в морето, приличаща на онази, която служи като постамент за малката русалка. 

Точно срещу нея има едно минизаливче с миниплаж за последователи на Робинзон и други самотници. За качеството на морската вода тук няма нужда от коментари. Снимките, които ще направите, са като от Сардиния, Корсика или други мечтани средиземноморски дестинации – прозрачност и багри като от изумруд и смарагд.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови