БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Ремдесивир не спаси д-р Хубчев, COVID-19 унищожи здрав, спортуващ човек /видео/

Така обясниха колегите на проф. Д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" Бургас, който почина тази нощ, след като 15 дни бе в реанимация.

„COVID-19 взе голяма жертва. Напусна ни голям човек, феномен в неговата област. Загубата на проф. Георги Хубчев не е на местно ниво, а на национално". Това заяви собственикът на болницата Семир Абумелих на брифинга след шокиращата кончина на едно от светилата в медицината в Бургас. 

„Д-р Хубчев можеше да оперира 10 часа, а след това да отиде да играе футбол“, сподели анестезиологът д-р Христо Якимов.

Никой не знае как се е заразил. На 2 октомври, звъннал на своите колеги, че не се чувства добре и ги моли да му пуснат система, а след 6 часа вече е в Реанимацията.

„Буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Това е истината за този пациент, други пациенти дори не разбират че са болни. Ако някой смята, че това нещо е измислица, жестоко се лъже. Ако иска да не вярва, но това е факт”, каза д-р Якимов. 

В лечението на д-р Хубчев е използван медикаментът Ремдесивир /който спаси президента на САЩ Доналд Тръмп/, сърфактант и плазма, прилагани са всички мерки за вентилация. 

Текст, снимка и видео: meduzata.com

***

 

Journalism Emergency Relief Fund

Добавете коментар


Защитен код
Обнови