БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

В Брюксел и София: Международна конференция по защита на личните данни

Форумът започна днес, 22 октомври и ще продължи до 26 октомври, като в София е в зала 8 на НДК. Срещата бе открита от Венцислав Караджов, председател на Комисията по защита на личните данни и Росен Желязков - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Личните данни са валутата на нашето време, а печалбите генериране от тях за година са около 1 трилион евро, заяви министър Желязков.

Конференцията на органите по защита на личните данни и неприкосновеността е най-значимият глобален форум за обмяна на  знания, опит и идеи в сферата на защитата на личните данни и неприкосновеността. От свикването й през 1979 до сега, повече от три десетилетия, тя функционира като платформа за среща на лидерите в областта на защитата на личните данни. Това се постига посредством обединените усилия на организации от 6 континента – общо сто и десет акредитирани членове и шестнадесет наблюдатели.

40-та Международна конференция, която се провежда в Брюксел и София, ще допринесе за развитието на дискусията относно етичните измерения при обработване на лични данни в дигиталната ера и е под наслова „Да обсъдим етичната страна: Достойнство и уважение в управлявания от данни живот” („Debating Ethics: Dignity and Respect in Data Driven Life”). 

За пръв път конференцията се организира съвместно от европейска институция и национален орган по защита на данните. 

2018 година предоставя възможност на българската Комисия за защита на личните данни и Европейския надзорен орган да подчертаят водещата роля на Европейския съюз при формиране на политиките и средствата за защита на личните данни и достъпа до информация в световен мащаб. 

Текст и снимки: meduzata.com