Успех за българските вина на Провайн 2016

Представянето най-голямото международно изложение в Дюселдорф е добра заявка за участието им в CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES

С напълно обновена визия на националния щанд и богата съпътстваща програма премина българското участие на най-голямото международно изложение за вина и спиртни напитки Провайн 2016 от 13 до 15 март. То беше повече от успешно и дава добра заявка за участието на тези шампиони на Concours Mondial de Bruxelles, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара.

Камарата обедини на Провайн 2016 единадесет винопроизводители на общ щанд - “Анжелус естейт“, “Винекс-Славянци“, “Домейн Бояр“, “Винарна Свищов“, ВИ “Логодаж“, “Домейн Менада“, “Българска винена компания“, “Вила Ямбол“, “Винзавод Асеновград“, “Братя Минкови“ и ВИ “Съединение“. Инвестицията от над 200 000 евро, която направиха изброените фирми, си заслужаваше, тъй като резултатите надминаха очакванията. Агенцията за малки и средни предприятия подпомогна 9 от тях, като заплати площта на стойност около 33 500 евро.

Публикация в престижното специализирано списание “Meininger's - Wine Business International“ на 4 страници за България и фирмите, участници в изложението, предшестваше събитието. На сайта на Провайн 2016 тема на месеца беше България, а предстоящите събития на българския щанд можеше да бъдат видени на банер на заглавната страница.

На 3 майсторски класа с надслов “Скрити съкровища от Балканите“ сомелиер № 1 на Германия за 2013 година Маркус Берлингоф заедно с Томас Брандъл, ПР агенция Xenox, и Станимир Стоянов - председател на Съюза на енолозите в България, представиха 44 вина от българските производители, участници на щанда.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови