Направете си сами солен карамел на Street Food & Music Festival 2020 в Бургас

Знаете ли, че солта е едно от древните средства за съхраняване на храна? Тя е жизненоважна за функционирането на организма ни, но може и да е вредна, ако е в големи количества.

Има я почти във всяко ястие, ще се изненадате обаче колко интересни нюанси и вкусове може да придаде на ястия.  

Заповядайте на кулинарна работилница, която ще представи различните лица и вкусове на солта: 7 август, 18 часа, в рамките на Local Fest в Бургас. Ателието е част от дейностите на пан-европейската инициатива  „Твоята храна“ за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата. Участието е безплатно, но с предварително записване. 

Кулинарната работилница ще покаже добре познати, но и неочаквани приложения на солта в кухнята. Водеща на работилницата е Елина от Кулинарен клуб АМКО, чиято страст е да комбинира солта в необичайни рецепти, които носят наслада за небцето и използват храната пълноценно. В ателието с нейна помощ участниците ще приготвят: * солен карамел; * божествени фурми с ядки, шоколад и солни кристали; * сух домашен зеленчуков бульон; * чеснова паста; * босилеково песто; * бърза туршия със сезонни зеленчуци. 

Работилницата ще покаже как може да се готви, без да бъде похабен и грам продукти? Възможно е: пестите пари, енергия и нека не забравяме: опазвате природата. Най-често се изхвърлят хранителни продукти поради неумело съхраняване. 

Ако сте в Бургас, заповядайте и на интерактивната шатра на „Твоята храна“ на Street Food & Music Festival 2020. Ще е интересно и за децата. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови