Опашка за курс за пицари в Слънчев бряг, заплатата стига 3000 лева

Три хиляди лева лева стигна заплатата за пицари в туристическите обекти по българското Черноморие.

Това е една от причините да има огромен интерес и опашка от чакащи за професионалния курс за пицари, който се проведе в тренировъчния център Robusta Training Center в курорта Слънчев Бряг в края на септември. 

Средното заплащане за тази професия у нас върви по 1 500-2 000 лева, но на места заплащанията конкурират възнагражденията на главните готвачи.

Първият професионален курс за пица „Неаполитана“ има за цел да повиши кулинарната култура на професионалисти, както и да въведе аматьори в занаята – да правят най-вкусните автентични пици. Знаянията участниците в курса черпят не от кой да е, а от един от най-големите майстори на пица не само в България, но и в света – шеф Анатоли Колев , сребърен медалист от световното през 2012 в Рим.

Интересът за пореден път беше изключително голям, участници имаше от цялата страна: Варна, Бургас, София , Русе и други градове.

Обучението приключва с малък изпит – всеки един от участниците, самостоятелно приготвя своята пица в “Неаполитански” стил и получава сертификат от Българската Асоциация на пицарите и Световната пица асоциация, на която шеф Колев е представител за България!

„Нeаполетанската пица е най-детайлният стил пица! Пицата трябва да бъде отворена на ръка, и изпечена за не повече от 90 секунди! Тайната на тесто е пре-фермент или така наречения индиректен метод на замесване, който ще даде въздушна текстура и невероятни аромати“, сподели за bgtourism.bg шеф Колев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови