Собствениците полудяха: Струва ли панелът 2333 EUR/кв.м

Заради поскъпването на имотите в последните години, последвано от сънищата на продавачите, че забогатяват за една нощ, meduzata.com започва поредицата СОБСТВЕНИЦИТЕ ПОЛУДЯХА.

В тази своеобразна подрубрика ще ви разказваме за комичните оферти на пазара на недвижими имоти в Бургас.

Преди старта ще припомним, че таванска без баня и тоалетна в жк Братя Миладинови, строителство 1988 г. се предлага срещу 70 000 евро. Стаята е на 6-ти етаж, без асансьор.

ЧЕТИ ТУК!

Собственикът свали офертата, вероятно мотивиран от подигравките на коментиращите, но затова пък агенция продължава да предлага „златния имот“. Няма да го познаете, защото в обявата липсва фактът, че WC-то е общо за всички тавански стаи на блока.

Днес ще ви запознаем с друга „добра“ оферта, която не е за изпускане.

ОФЕРТАТА ТУК!

Пенелен апартамент, какъвто брокерите наричат „тотал щета“ се предлага от собственика му за 2333 EUR за квадратен метър. Казано с прости дума – за двустаен апартамент от 60 кв.м, продавачът иска 140 000 евро.

Локацията е жк Братя Миладинови, блок 60, срещу промишлената зона.

Състоянието на апартамента е потресаващо – настилки – стар сгърчен балатум, в банята изронен теракот, а на терасата тротоарни плочки. Новите собственици трябва да влязат с багер, за да изринат всичко и да го направят наново, което ще им струва по бегли сметки 20 – 35 хил. евро, ако икономисват.

Бонус – блокът не е саниран.

Разбира се това не е единствената оферта на неадекватен собственик на панелка.

ЗА ЖИВОТА НА ПАНЕЛКИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Има и други „атрактивни“ предложения, но те поне са за ремонтирани и реновирани панелни апартаменти.

Съвет на брокера: Не плащайте за панел повече от 1200 евро на квадрат, когато е за ремонт и 1400 евро на квадрат, когато е изцяло реновиран и мебелиран. За гледка море може да сложите по още 100 евро.

До скоро!

Текст: meduzata.com

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Двустаен апартамент, жк Братя Миладинови

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо