БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Как да се грижим за кожата през зимните месеци

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Есента и зимата са времето, в което трябва да обърнем по-сериозно внимание на кожата си. През летните месеци силното слънце оставя сериозни следи върху лицето. За професионален съвет, как да подмладим кожата си потърсихме Маргарита Гайдамакина, козметик с медицинско образование. 

Маргарита, какво внимание трябва да обърнем на кожата си през зимния период?

Лятото много изтощава кожата, от силното слънце се появяват петна, често дори бръчките се задълбочават. Летният сезон също така не е подходящ за козметични процедури, които помагат на кожата да образува нови клетки, което води до един по-състарен вид на кожата. Затова аз съветвам през есента и зимата, когато слънцето не е толкова активно да се полагат по-сериозни грижи за кожата. Това е перфектното време да овлажните, рехабилитирате и да върнете към живота своята кожа. Периодът на неактивното слънце в България е много кратък и трябва да се внимава, когато се правят подмладяващи процедури. Такива процедури могат да бъдат различните видове пилинг, които дават повече въздух на кожата.

Как действат пилинг процедурите, обяснете ни, какъв е техният ефект?

В епидермиса (горния слой на кожата) клетките постоянно се делят, старите се заменят с нови. Налице е постоянен процес на дребно люспесто излющване (което ние не наблюдаваме визуално). С възрастта образуването на нови клетки се забавя, появяват бръчки, кожата повяхва, обезцветява. И така, какво се случва в епидермиса по време на прилагането на гликолова киселина? В киселината се разтваря себумът. Мастната секреция в порите и междуклетъчните пространства представлява течност. Тази течност действа с ефекта на дренаж. Себумът, а с него и бактериите застояват и предопределят образуването на акне, комедони. Точно тук е ролята на пилинга. Когато секрецията се отстрани, клетъчното дишане се увеличава, съответно нараства и клетъчното делене. Този мощен клетъчен „взрив” е приблизително с 25-30 пъти по-силен от обикновено. В рамките на 2 седмици след пилинга, клетките постоянно се делят. Новите,млади клетки действат обновяващо (регенериращо), кожата става по-мека, по-гладка. Това е подмладяващият ефект от пилинга. Новите клетки са винаги по-гладка текстура (приведени в съответствие с релефа на кожата) и по-светъл цвят (намалена пигментация), тенът се избистря, петната изсветляват. Говорим вече за избелващия ефект на пилинга.

Каква козметика е подходяща за зимния сезон?

На първо място е подхранващата козметика. Тя трябва да бъде основна грижа през студените месеци. А дамите, които искат да подмладят кожата си могат да използват козметика, която съдържат фитоестроген, ретинол и гликолова киселина, защото те предизвикват онова делене на клетките, за което говорихме. Разбира се това е много индивидуално, но ако трябва да обобщим всички лосиони и кремове с подхранващ ефект са подходящи.

За много жени появата на бръчки е сериозен проблем, какви мерки трябва да се предприемат, за да се забави този процес на стареене на кожата?

Кожата иска много грижа и ако не я получи, това ще си проличи след време. Има процедури, които могат да помогнат забавянето на този процес, както споменахме подходяща козметика, добро почистване на лицето, пилинг процедури. Интересен е екстрактът от охлюв, който също придава живот на кожата. Това са продукти разработени на базата на секрети от охлюви с доказано лечебно действие. Секретът от охлюв е серум на младостта, съдържащ в себе си алантоин, колаген, еластин, естествена гликолова киселина и натурални антбиотици – все вещества с мощно успокояващо и регенериращо свойство. Постигат се забележителни резултати както в борбата с бръчките, така и при възстановяване на увредената от акне или изгорена кожа. Предизвиква бърза клетъчна регенерация с видим възстановителен процес на кожните тъкани.

Възвръща се младостта и нежността на кожата. Има българско народно лечебно средство за лечение на язва на стомаха - поглъщат жив охлюв и язвата изчезва. Защото слузта от охлюва притежава силен регенириращ ефект. Благодарение на ретинола (витамин А), колагена и хиалуроновата киселина започва бързо деление на клетките. И младата клетка се заражда силна и стабилна. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови