БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Фестивалът на рибата и виното ще е в Морската градина

В рамките на три дни – от 13 до 15 септември, жителите и гостите на града ще имат възможност да опитат разнообразни специалитети от пресни морски продукти, приготвени от доказани местни готвачи. Менюто ще бъде допълнено и от богата колекция подбрани вина. 

Инициативата ще се проведе до Експозиционен център „Флора” в Морската градина. Фестивалната зона ще бъде отворена от 11:00 до 22:30, при вход е свободен.

Всеки, който иска да демонстрира кулинарните си умения, ще може да вземе участие в конкурсите за любители. Една от надпреварите ще бъде за най-вкусна рибена чорба.

Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети как да комбинираме вида вино с конкретната храна.

В края на всеки фестивален ден организаторите са приготвили атрактивни концерти и прожекции на филми с морска тематика.

На 13 септември музикалната програма е поверена на бандата „Обратен ефект” и бургаската група „Силует”. Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала.

На 14 септември, на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще ни изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета.

Последният фестивален ден – 15 септември, е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители – от сцената на фестивала ще прозвучат част  най-обичаните песни на Тоника СВ и момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови