БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Отчуждават парцела на скандалния строеж, дават го на ОУ Л.Каравелов

Това прие днес Общинския съвет в Бургас, като гласува за докладната записка на кмета Димитър Николов.

ДОКЛАДНАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Да се измени ПУП-ПРЗ на парцела с площ 451 кв.м, като се преотреди от „За жилищно строителство“ – „За училище“, като теренът ще стане публична общинска собственост, гласи решението.

Така ще бъде ликвидиран строежът на 6-етажния блок, който не само затапва аварийния изход на учебния център и трафопоста, но и разруши стълбището и се навря на метър от прозорците.

Скандалът със строежа гръмна на 14 май, когато родители на ученици в ОУ Любен Каравелов се събраха на протест сутринта.

Парцелът, предвиден за застрояване бе ограден отпреди 5 месеца, но строителството започна на 9 май. Вече е излята първа плоча.

Проектът предвиждаше до училищната сграда да се появи 6-етажен блок. Той обаче ще закрие напълно прозорците на актовата зала и библиотеката на основното училище. 

Живеещи в непосредствена близост до новия строеж се оплакаха, че вече са се появили пукнатини по носещата стена на тяхната кооперация. 

Теренът е реституиран, а планът за застрояване е от преди 15 години. Строителството ще може да продължи едва след като се преработи проектът и се спазят необходимите отстояния.

Незабавно да бъдат изпълнени укрепителни дейности на изкопа на строежа до училище "Любен Каравелов", да се възстанови подпорната стена и съществущите стълби и алея, както и да се възстанови демонтираната ограда към училището.

Това бе наредено със заповед на Община Бургас на 16 май, след като кметът Димитър Николов разпореди спирането на строителството на жилищната сграда. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови